Așteaptă salariile promise. Peste 5.500 de educatori din ţară se vor bucura din 1 decembrie de lefuri mai mari

Embed:

Peste 5.500 de educatori din ţară se vor bucura din 1 decembrie de lefuri mai mari cu 20 la sută sau cu aproape 1.000 de lei.

Dădacele se vor număra printre angajaţii instituţiilor preşcolare care vor simţi cel mai mult efectul reformei salarizării, ce ar trebui să intre în vigoare în 1 decembrie.

Lefurile acestora vor creşte, în medie, cu 80 la sută şi vor ajunge la peste 3200 de lei. De salarii mai mari vor beneficia logopezii, psihologii, educatorii muzicali, şefii de gospodărie şi asistenţii medicali. 

"- Poftă bună copii!
- Multumim!
-Da ce mâncaţi voi astăzi, ştiti?
-Bors roşu!"

Eugenia Dabija lucrează în calitate de asistentă medicală de mai bine de 30 de ani. Femeia spune că de când munceşte a mai beneficiat de majorări de salarii, însă nu atât de mari. 

"Acest lucru este foarte răspunzător deoarece avem de a face cu sănătatea copiilor. Toate măririle acestea de salariu clar lucru că sunt binevenite, o să ne putem să ne permitem şi la un sanatoriu de dus", a spus asistenta medicală, Eugenia Dabija.

Iar Maria Iurceac este educatoare la grădiniţa 216 din Capitală. Tânăra e încă studentă şi s-a angajat acum o lună. Ea e convinsă că majorările de salariu vor atrage mai mulţi tineri specialişti în instituţiile preşcolare.

"Foarte mult ne motivează pe noi, adică noi am fost de acord să activăm în grădiniţă chiar cu un salariu mai mic, însă acesta încă mai multă voinţă ne oferă pentru a activa chiar şi după absolvirea colegiului", a spus educatorea Maria Iurceac.

Toţi muncitorii care activează în grădiniţă aşteaptă cu nerăbdare să beneficieze de lefuri mai mari.

"Îi voi investi în bugetul familiei Voi merge la vreun sanatoriu sau îi voi investi în sănătate", a spus ajutorul şefei pe probleme gospodăreşti, Nadejda Donțov.

"Mă gândesc că va fi bine dacă se vor mări. O să decid dacă o să îmi mărească leafa o să decid ca să rămân, dacă va fi mai mare rămân în ţară", a spus spălătoreasa Marina Roșca.

"Orice mărire de salariu este binevenită, mai ales în grădiniţă, muncim din zori, se întâmplă până noaptea târziu. Mulţumim că s-a tras atenţia la acest capitol, foarte binevenit", a spus bucătăreasa Renata Darii.

Directoarea grădiniţei, Ala Guţu, spune că această reformă îi va motiva pe tineri să rămână să muncească în ţară.

"Va fi acestă majorare semnificativă pentru toţi şi trebuie să spunem mulţumesc Guvernului pentru această majorare şi aşteptăm deja 1 decembrie să vedem, se discută, dar aşteptăm să vedem care va fi ea pentru fiecare categorie de salariat în parte", a spus directoarea grădiniţei, Ala Guțu.

În prezent, în grădiniţele din Capitală sunt vacante 382 de posturi de educatori, 275 de ajutori de educatori și dădace. De asemenea, sunt libere 60 de posturi de bucătar, dar şi 41 de spălător de veselă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu