Astăzi vor fi decernate premiile Oscar

Embed:

Zi importantă pentru lumea filmului şi pentru toţi iubitorii de cinema de pe mapamond. La Hollywood se vor decerna pentru a 83-a oară premiile Oscar, cele mai prestigioase din cinematografia mondială. Peliculele favorite în cursa pentru trofeu sunt "The King's Speech", "True Grit", "The Social Network" şi "The Swan".

Lungmetrajul "The King's Speech"/"Discursul regelui" este o dramă istorică britanică despre eforturile regelui George al VI-lea, tatăl acualei Regine Elisabeta a II-a, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pelicula a fost nominalizată la 12 categorii, printre care "Cel mai bun film" şi "Cel mai bun scenariu adaptat". Interpretul rolului principal, actorul Colin Firth, are toate şansele să ia statueta la categoria "Cel mai bun actor în rol principal".

La categoria "Cea mai bună actriţă în rol principal" favorită este Natalie Portman, pentru rolul din producţia lui Darren Aronofsky, "Black Swan". Portman va concura cu Nicole Kidman, Jennifer Lawrence şi Michelle Williams.

Pentru "Cel mai bun scenariu adaptat", Aaron Sorkin are cele mai mari şanse să primească statueta, datorită scenariului pentru „The Social Network". Printre favoriţi este şi producţia "True Grit", cu 10 nominalizări.

loading...

Lasă un comentariu