Astăzi vom afla cine a câștigat Premiul Nobel pentru Fizică

Embed:

Astăzi vom afla cine a câștigat Premiul Nobel pentru Fizică. Deși lista candidaților este secretă, presa internațională scrie despre un singur favorit: profesorul Artur Ekert, un polonez care lucrează la Universitatea Oxford e cotat cu șanse foarte bune să fie laureatul distincției.   

Candidatura sa este luată în considerare datorită muncii său în domeniul tehnologiilor informaționale, inclusiv în criptografia cuantică.  Învingătorii vor fi anunțați în jurul orei 12:00, ora Moldovei, de Academia Suedeză.

Ieri, Premiul Nobel pentru Medicină a fost decernat lui William Kaelin, Sir Peter Ratcliffe și Gregg Semenza. Cei trei oameni de ştiinţă au descoperit modul în care celulele simt și se adaptează la lipsa de oxigen, acest lucru permițându-i omului să supraviețuiască un timp scurt fără aer.

Mâine vom afla cine va câștiga Nobelul pentru Chimie, iar poimâine - cel pentru Literatură. În acest an, vor fi doi laureați la această categorie, dat fiind faptul că în 2018, distincţia nu a fost acordată.

În data de 11 octombrie vom cunoaşte câştigătorul Premiul Nobel pentru Pace, iar trei zile mai târziu - cel pentru Economie.

Lasă un comentariu