Astăzi se împlinesc 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Embed:

Astăzi se împlinesc 170 de ani de la naşterea a poetului naţional al neamului românesc. Dar Mihai Eminescu nu a fost doar poet, ci şi un prozator şi un jurnalist de excepţie. Publicistica sa a rămas încă actuală, datorită vervei şi talentului scriitoricesc. Nu în zadar, vocile mişcării de renaştere naţională, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, i-au dedicat un cântec, pe versurile regretatului Grigore Vieru.

Tot astăzi, pentru al optulea an consecutiv, în Moldova este sărbătorită Ziua Naţională a Culturii. Cu această ocazie, vor fi organizate o serie de evenimente în toată ţara. 

Manifestaţiile vor fi deschise cu depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor. Ulterior, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va înmâna premii pentru cele mai reprezentative creaţii în domeniul literaturii, teatrului, muzicii, coregrafiei şi cinematografiei.

Ziua Națională a Culturii a fost instituită în aprilie 2012 și are drept scop promovarea culturii naționale, a valorilor autentice, precum și a personalităților din domeniu.

loading...

Lasă un comentariu