Astăzi se împlinesc 130 de ani de la nașterea lui Charlie Chaplin, renumit pentru rolurile din filmele mute

Astăzi se împlinesc 130 de ani de la nașterea lui Charlie Chaplin, renumit pentru rolurile din filmele mute. Celebrul actor britanic de comedie întruchipează expresia potrivit căreia poţi să nu scoţi niciun cuvânt, şi totuşi să spui totul. Charlie Chaplin ştia să facă o lume întreagă să râdă, doar prin câteva gesturi şi prin mimica expresivă.

La vârsta de 10 ani, după moartea tatălui şi îmbolnăvirea gravă a mamei, Charlie şi fratele său au început să-şi câştige existenţa pe cont propriu.

Moştenind talentul artistic de la părinţi, Charlie a debutat ca membru al unei trupe de tineri. La 12 ani a apărut în spectacolul "Sherlock Holmes".

În 1910, când avea 21 de ani, a emigrat în Statele Unite, unde a cunoscut consacrarea. Tânărul de atunci avea să schimbe total cinematografia, o nouă arta născută cam în același timp cu el. Actorul a avut o viaţă tumultoasă, a fost căsătorit de 4 ori şi a avut 11 copii. Spre finalul vieţii părăseşte America și se stabileşte în Elveţia, unde moare în ziua de Crăciun a anului 1977.


Lasă un comentariu