Astăzi este Ziua Mondială fără Tutun

Embed:

Ziua Mondială fără Tutun a fost instituită de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe 31 mai 1988. Comunitatea internaţională şi-a pus drept scop eliminarea tabagismului în secolul 21. Însă, problema nu a dispărut. Lupta împotriva nicotinei continuă.

Potrivit iniţiativei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, scopul Zilei fără Tutun din anul curent este mai întâi de toate reducerea fumatului în rândul femeilor. În lume sunt peste un miliard de fumători, dintre care 200 de milioane sunt femei. În timp ce în unele ţări numărul bărbaţilor fumători scade încet, în alte ţări tot mai multe femei se apucă de fumat. Din păcate de acest viciu suferă şi Moldova. Vârsta medie a fumătorilor constituie 35 de ani. Cel mai puţin fumează oamenii cu vârste cuprinse între 55 şi 65 de ani. În această categorie de vârstă sunt doar 22% de fumători.

În acelaşi timp, în cinci ani, numărul femeilor fumătoare s-a majorat aproape cu 1% şi a ajuns la 21%, în timp ce numărul bărbaţilor care s-au lăsat de fumat s-a redus cu 2,4%, până la 46%.

Lasă un comentariu