Astăzi este Ziua Internaţională a Forțelor ONU de Menținere a Păcii

Astăzi este marcată Ziua Internaţională a Forțelor ONU de Menținere a Păcii. Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a transmis un mesaj pacificatorilor.

"Este o ocazie pentru a-i saluta pe cei 120.000 de pacificatori, care activează în 17 misiuni din cele mai volatile şi periculoase părți ale lumii. Această zi este, de asemenea, momentul pentru a-i comemora pe militarii căzuţi. În 2011, 112 bărbaţi şi femei au murit sacrificându-și viaţa pentru pace. În primele patru luni ale acestui an, alți 27 de pacificatori au murit în timp ce erau în serviciul Naţiunilor Unite", se menţionează în mesaj.

"Astăzi am onoarea de a-i comemora pe cei peste 2.900 de pacificatori, care şi-au pierdut viaţa aflându-se în serviciu de-a lungul anilor, iar noi ne angajăm să continuăm munca lor de a aduce stabilitatea în ţările devastate de război. Pacificatorii căzuţi vin din diferite ţări care contribuie cu trupe, un parteneriat important global care stă la baza forțelor Organizaţiei Naţiunilor Unite de menţinere a păcii", susţine Ban Ki-moon.

Potrivit secretarului general al Naţiunilor Unite, în prezent, 116 state membre contribuie cu personal militar şi forțe de ordine pentru operaţiunile ONU: "Acest număr impresionant reflectă încrederea în creştere la nivel mondial în valoarea forțelor de menţinere a păcii a Naţiunilor Unite drept instrument de securitate colectivă. Noua noastră misiune de observatori în Siria este cel mai recent exemplu, care demonstrează modul în care comunitatea internaţională se adresează Naţiunilor Unite pentru soluţii la provocările emergente".

"Sunt profund recunoscător pentru fiecare contribuţie a trupelor şi poliţiei, precum şi pentru resursele financiare şi materiale care fac posibilă menţinerea păcii. Mulţumesc, de asemenea, tuturor ţărilor care oferă sprijin politic şi de conducere. Membrii Consiliului de Securitate, în special, ghidează şi consolidează activitatea noastră, prin stabilirea mandatelor şi actualizarea implementărilor noastre pentru a răspunde la schimbarea condiţiilor din teren", conchide Ban Ki-moon.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu