Astăzi este ultima zi de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru alegerile parlamentare din Hîncesti

Astăzi, la ora 17:00, expiră termenul de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcţia de deputat din partea circumscripției uninominale nr. 38 din Hânceşti. Până acum, şase formaţiuni politice şi-au înregistrat grupurile de iniţiativă pentru a colecta semnături în susţinerea candidatului la alegerile parlamentare noi.

Este vorba despre Partidul Unității Naționale, care va fi reprezentat în acest scrutin de către vicepreşedintele formaţiunii, Vlad Țurcanu.

Din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate a fost propusă Olesea Stamate, fost ministru al justiţiei în Guvernul Maiei Sandu.

Candidatul PSRM este Ştefan Gaţcan, Partidul Democrat din Moldova l-a înaintat pe Ion Mereuţă, iar din partea Partidului "Şor" candidează Vitalie Balinschi. De asemenea, şi Blocul Electoral "Unirea" şi-a înregistrat grupul de iniţiativă pentru susţinerea liberalului Dorin Chirtoacă la funcţia de deputat.

Alte două formaţiuni şi-au anunţat intenţia de a participa la scrutinul din circumscripţia numărul 38, însă nu s-au înregistrat oficial. Este vorba despre Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, care l-a propus pe Mihai Druţă, dar şi Partidul Liberal Democrat, care îl susţine pe Anatolie Postolachi. Între timp, Mihai Druţă a anunţat pe pagina sa de Facebook că nu refuză să candideze doar din partea PPDA şi îndeamnă liderii mai multor partide pro-europene să susţină un candidat comun.

La Hînceşti vor avea loc alegeri parlamentare noi în data de 15 martie, după ce democratul Alexandru Botnari a renunţat la mandatul de deputat în favoarea fotoliului de primar.

loading...

Lasă un comentariu