Astăzi este ultima zi când elevii Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol mai pot mânca la şcoală

Embed:

Astăzi este ultima zi în care elevii Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol vor putea lua masa la şcoală. Administraţia liceului nu mai are bani pentru a plăti pentru alimentaţia copiilor. Şi asta pentru că Inspectoratul Fiscal din regiunea transnistreană a blocat conturile bancare ale instituţiei de învăţământ.

"Ni se termină banii pentru hrana copilor. A fost la liceu patronul instituţiei care ne alimentează şi a spus că nu încheie contract cu noi pe noul an. Aşa indicaţii a primit, cu toate că el tare doreşte. Am să mă împac să aducă în bufetul şcolii ca elevii să poată procura, cu bani, ceva de mânca", a declarat directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol,Ion Iovcev.

Problemele financiare au început, la acest liceu cu predare în limba română, acum o săptămână. Ca urmare, administraţia liceului nu va putea plăti nici facturile pentru întreţinere. Mai mult, directorul instituţiei de învăţământ a fost chemat la fisc-ul din regiune, ca să prezinte acte contabile.

Ion Iovcev a declarat, pentru Publika TV, că nu va oferi administraţiei transnistrene niciun document, întrucât instituţia pe care o conduce se află în subordinea Chişinăului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu