Astăzi este marcată Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi

Embed:

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi. Cu această ocazie, în ţară vor avea loc mai multe activităţi. Asociaţia Obştească Pro Tineret organizează ediţia a opta a Festivalului Republican "Aş vrea să fiu şi eu o stea".

Copiii cu nevoi speciale, participanţi la concurs, vor cânta, vor dansa şi vor recita versuri. La fel, Centrul Mamei şi Copilului organizează un atelier de creaţie pentru copiii internaţi aici. În Moldova sunt aproape 180 de mii de invalizi. Peste 15 mii dintre ei sunt copii.

Totodată, mai mult de jumătate din numărul total al persoanelor cu dizabilităţi sunt bărbaţi, iar 49 la sută - femei. În acelaşi timp, aproape 60 la sută dintre invalizi sunt din mediul rural. În ţara noastră, persoanele cu handicap beneficiază de o pensie medie de 800 de lei. Invalizii de la naştere primesc alocaţii din partea statului. Astfel, persoanele cu gradul trei de invaliditate au o alocaţie de 275 de lei, cei cu gradul doi - 280 de lei, iar invalizii de gradul întâi - o alocaţie în valoare de 300 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu