Astăzi este marcată Ziua internațională a veganilor. Cât de sănătos este acest mod de viață

Din motive de sănătate, dar și din dorința de a proteja animalele, tot mai mult oameni optează pentru un regim vegan. Și deși le înțeleg motivele, nutriționiștii nu sunt întocmai de acord cu ultimele tendințe, iar explicația e simplă și naturală. Suntem omnivori și nu suntem creați pentru a mânca doar vegetație. 

Deși organismul uman produce această vitamină încă trei ani după ce renunțăm la carne, trebuie să o consumăm în continuare, fiindcă altfel riscăm să facem anemie. 

Omega 3 este un alt supliment de care avem nevoie. Pentru vegani, există omega 3 se obține din uleiuri vegetale presate la rece. Atenție însă, nu toate sunt potrivite.  

Nu sunt de neglijat nici proteinele. Deși există multe surse vegetale de proteine, acestea nu sunt la fel de bine absorbite de corpul uman, scrie Prime.md

Se știe că extremele dăunează. Așa că nutriționiștii recomandă un echilibru și aici. Dacă vreți să rămâneți sănătoși și să protejați în continuare animalele, aceștia recomandă o dietă vegetariană, cu ouă, lactate și uneori pește. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu