Astăzi este a doua zi a reuniunii G8 la care participă liderii celor mai industrializate ţări

Embed:

Astăzi este a doua zi a reuniunii G8 la care participă liderii celor mai industrializate ţări din lume. Criza economică din Europa, violenţele din Siria, dosarul nuclear al Iranului şi războiul din Afganistan sunt principalele teme puse în discuţie în Statele Unite.

Barack Obama i-a întâmpinat cu zămbetul pe buze pe cei opt lideri mondiali, printre care şi noul preşedinte al Franţei, Francois Hollande.

Cei doi au avut vineri o intrevedere la Casa Albă în cadrul căreia Obama a declarat că susţine ideea liderului de la Paris de stimulare a creşterii economice în Uniunea Europeană. Făcând aluzie la faptul că Hollande a studiat în Statele Unite tehnologiile fast food, liderul american a declarat că îi va cere opinia referitor la "cheeseburgeri" la reuniunea G20.

"Am citit în biografia preşedintelui că, în tinereţe, a petrecut mai mulţi ani în Statele Unite şi a studiat fast-food-urile americane. Cu toate acestea a decis să se facă politician. La Chicago îi vor cere opinia referitor la cheeseburgeri", a precizat Obama.

Mai mult, Barack Obama şi-a avertizat omologul că va trebui să renunţe la scooter, aşa cum a făcut şi el la cererea serviciilo secrete.

Preşedintele francez s-a întâlnit vineri la Washington şi cu premierul britanic David Cameron. Acesta şi-a anunţat intenţia de a retrage soldaţii francezi din Afganistan în următorii doi ani. Pe de altă parte, premierul s-a arătat sceptic în a introduce noi taxe financiare pentru a reduce deficitul bugetar al naţiunilor.
Al 38-lea summit G8 se încheie astăzi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu