Astăzi e Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere. Câţi oameni mor zilnic în lume

Embed:

Zilnic, peste 3000 de oameni îşi pierd viaţa din cauza accidentelor rutiere. De asemenea, zeci de mii rămân răniţi pentru toată viaţa, arată datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Pentru a atrage atenția oamenilor asupra acestui fenomen, organizaţia îndeamnă toată lumea să marcheze astăzi Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere.

Datele Inspectoratului Național de Patrulare arată că, anul trecut, în țara noastră s-au produs peste 2.500 de accidente rutiere, care s-au soldat cu 324 de morţi şi aproximativ 3000 de răniţi.

Copiii au fost implicaţi în peste 400 de accidente, în urma cărora 20 de minori au murit, iar aproape 400 au fost răniți.

Autoritățile menționează că principalii factori care au dus la producerea accidentelor sunt viteza excesivă, conducerea sub influența alcoolului, dar și ignorarea centurii de siguranță.

Victimele accidentelor rutiere au fost comemorate și la Chișinău. Pe bulevardul Dacia, între străzile Traian și Hristo Botev, a avut loc o caravană a automobilelor și motocicletelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu