Astăzi e ULTIMA ZI pentru înregistrarea prealabilă a moldovenilor de peste hotare pentru a confirma participarea la parlamentare

Embed:

Peste 16 mii de moldoveni stabiliţi în străinătate s-au înregistrat în prealabil pentru a confirma participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie. Astăzi este ultima zi în care conaţionalii noştri mai pot face această procedură.

"Cei mai activi cetăţeni sunt cetăţenii noştri care domiciliază în Republica Italia, urmaţi de cetăţenii care domiciliază în Marea Britanie, după care sunt cetăţenii din România, Germania, Franţa şi alte state, astfel contribuind şi la decizia de câte secţii de votare vor fi deschise peste hotare", a menţionat Alina Russu, preşedintele CEC.

Moldovenii stabiliţi în străinătate se pot înregistra în prealabil prin completarea formularului de pe pagina alegător.md, dar şi prin depunerea la CEC sau la misiunile noastre diplomatice a unei cereri pe suport de hârtie.

Această înscriere nu presupune excluderea cetățenilor din lista electorală unde își au domiciliul.

În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform adresei de domiciliu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu