Astăzi e marcată Ziua Mondială a Toaletei. O treime din populația planetei nu are acces la grupuri sanitare

Embed:

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Toaletei. Această zi a fost decretată acum 15 ani de "Asociația Mondială a Toaletelor", cu sediul în Singapore.

Scopul inițiativei este de a promova igiena și de a atrage atenția asupra faptului că o treime din populația planetei nu are acces la grupuri sanitare decente.

Statistica oficială arată că, în Republica Moldova peste 90 la sută dintre locuințele din orașe sunt conectate la rețeaua de canalizare.

Iar peste 77 la sută dintre acestea dispun de grup sanitar în interiorul locuinței. În același timp, peste 40 la sută dintre casele de la sate au canalizare, însă doar puțin peste 10 la sută sunt dotate cu grup sanitar.

Potrivit unui raport întocmit de Organizația Mondială a Sănătății, aproape un miliard de oameni nu au veceu și ies afară pentru a-și face necesitățile fiziologice. De asemenea, doar 68 la sută din populația globului are acces la sisteme de canalizare. Potrivit OMS, defecarea în locuri neamenajate duce la poluarea apei și la răspândirea bolilor.

Doar în India, 700.000 de copii mor anual din cauza bolilor diareice. Organizația Națiunilor Unite intenționează să elimine complet defecarea în afara locuințelor până în 2030.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu