Astăzi a avut loc cel de-al cincilea congres al formațiunii "Noua Găgăuzie". Care sunt prioritățile mișcării sociale

Embed:

Consolidarea societății, unificarea forțelor politice, dezvoltarea economică și conservarea valorilor culturale. Sunt prioritățile mișcării sociale "Noua Găgăuzie", confirmate azi la cel de-al cincilea congres al formațiunii. La eveniment au participat deputați, dar și oaspeți din Rusia și Turcia. La congres a fost luată decizia de realegere a lui Nicolai Dudoglo în funcția de președinte al mișcării.  

"Printre prioritățile echipei noastre sunt azi relațiile cu Rusia și Turcia, pe care le iubim. Acum spunem deschis, stimați delegați, că suntem stataliști și suntem parte a Republicii Moldova. Mișcarea Noua Găgăuzie susține azi unitatea și prietenia cu toți vecinii noștri",a spus liderul Mişcării "Noua Găgăuzie", Nicolai Dudoglo.

La congres s-a discutat despre întărirea dialogului cu Chișinăul și despre creșterea economică a Găgăuziei.

"Avem nevoie de un nou program strategic pentru tineri şi pentru pregătirea funcţionarilor care să dezvolte sistemul juridic şi social al Găgăuziei" ,a spus preşedintele Adunării Populare, Vladimir Cîssa.

"În anul viitor, sper în luna aprilie în Găgăuzia vor demara lucrări de construcție de amploare. Este vorba de o șosea de centură a orașului Comrat și de una a orașului Vuclănești, dar și de finalizarea construcției drumului М3. Guvernul a anuțat o licitație în acest sens pentru selectarea companiei de construcție care va întreprinde lucrările la șoseaua de centură a orașului Vulcănești, pentru care am și găsit bani în sumă de 7 milioane de euro",a spus deputatul PDM, Corneliu Dudnic.

La cea de-a cincea adunare a "Noii Găgăuzii" au fost prezenți și reprezentanți ai diferitor structuri politice.

"Interesele Găgăuziei trebuie să prevaleze față de cele de partid pentru toate formațiunile politice."

"Orice putere care reprezintă poporul trebuie să slujească în primul rând poporului său. Și unei Moldove unite, independente și prospere",a spus reprezentantul preşedintelui Rusiei, Vladimir Homeriki. 

Doritori de a participa la congresul Noii Găgăuzi au fost mai mulți decât locuri în sală. Astfel, mai mulți delegați ai forului au urmărit lucrările acestuia din Casa de Cultură a orașului Comrat, unde a fost instalat un proiector special.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu