"Asta o să vă influenţeze decizia?" Un partid încearcă să cumpere voturile alegătorilor

Embed:

Surpriză pentru locuitorii unui cartier din Bălţi. Ei au găsit în această dimineaţă în cutiile poştale materiale electorale ale Partidului "Patria", al cărui cap de listă este omul de afaceri Renato Usatîi. Pe acestea erau capsate bancnote de 100 de lei. Poliţia locală a intentat o anchetă.

"Dimineaţă la 7 şi 30 soţia a depistat în cutia poştală un ziar. Cu 100 de lei în el. Nu am ideie cine le-a pus, cred că scopul e de a cumpara voturile care la ziua de azi sunt foarte scumpe. "

"O să ne cumpere la votare, ne-au dat şi oleacă de lei. Aici bani nu şagă. La fiecare casă câte 100 de lei, sunt multi bani cheltuiţi. Asta o să vă influenţeze deciza? - Nicidecum. "

Reprezentanţii formaţiunii politice vizată în materialele electorale califică această acţiune drept o provocare.

"Este o încercare de prost gust de a ponegri partidul nostru. Noi până când am dat indicaţii ca ziarele să nu fie distribuite. Nu avem nimic comun cu această provocare." a declarat  Valentin Vizant, candidat pe lista Partidului Patria.

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie din Bălţi spun că sunt în căutarea celor care au distribuit materialele electorale.

"La moment cazul este investigat de poliţie în vederea identificării legalităţii de repartizare a acestor ziare, precum şi autenticitatea banilor, dacă nu sunt falşi." menţionează Eugenia Malceanov, ofiţer de presa IP Bălţi.

Deocamdată, poliţia a stabilit că, în total, au fost distribuite peste 50 de ziare pe care erau capsate bancnote de 100 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu