ASP VINE CU SERVICII NOI: În curând va fi deschis un Call-centru informaţional

Embed:
Toate informaţiile legate de activitatea Agenţiei Servicii Publice vor fi obţinute rapid la un număr de telefon gratuit pus la dispoziţia cetăţenilor. Instituţia va deschide în curând un call-centru informaţional, care va putea fi accesat la numărul 14909.

"Ne dorim ca cetăţenii să poată primi cât mai rapid toate informaţiile necesare despre serviciile noastre.Va fi un call centru modern", a spus vicedirectorul ASP, Vitalie Ciolac.

Noutatea deschiderii unui Call centru informațional la ASP i-a bucurat pe oameni. Ei spun că astfel vor economisi şi timp şi bani:
"Este foarte binevenit. -De ce? Să nu venim să stăm în rând să aşteptăm. Mai uşor. Sunăm, ne interesăm şi aflăm care e situaţia. "
"Va fi mai uşor. Mie de exemplu cu copil îmi este foarte greu să vii să aştepţi. Da aşa mai bine ai sunat. La toate întrebările ai primit răspuns."
"Mi se pare destul de ok şi este foarte convenabil. Şi cu programarea online. Vin foarte mulţi oameni din suburbii care nu-şi permit să stea o zi întreaga pentru informaţii. E foarte comod la telefon."

În urma solicitărilor de la oameni, reprezentanţii instituţiei au majorat numărul serviciilor ce pot fi plătite la terminal.

Actualmente cetăţenii pot achita prin intermediul terminalelor 7 categorii de servicii. Începând cu luna viitoare numărul acestora creşte astfel că şi serviciile cadastrale vor putea fi achitate online. O altă noutate îmbucurătoare este şi faptul că în curând prin intermediul terminalelor cash in se va putea achita şi cu cardul.

Potrivit vicedirectorului ASP, Vitalie Ciolac, până în toamnă şi parcul auto pentru examinarea viitorilor şoferi va fi suplinit cu maşini noi.

"Sunt preconizate procurarea a 10 maşini noi, 8 cu cutie mecanică şi 2 cu cutie automată", a spus vicedirectorul ASP, Vitalie Ciolac.

O noutate este şi faptul că pe viitor, în perioada alegerilor locale, certificatele de integritate vor putea fi obţinute în toate centrele multifuncționale, a precizat Ciolacu.

"Vom elibera şi primi cereri la certificatele de integritate, ca cetăţenii să aibă posibilitatea, pentru comoditatea lor să vină la centrele multifuncționale. Nevenind la Chişinău. Începând cu scrutinul electoral la alegerile locale suntem pregătiţi",  a spus vicedirectorul ASP, Vitalie Ciolac.

Tot în acest an, în cadrul ASP va fi creat un nomenclator nou pentru optimizarea serviciilor şi un sistem informaţional separat pentru pentru actele de stare civilă. Agenţia Servicii Publice a fost înfiinţată acum doi ani, la iniţiativa Guvernului.
Pe aceeaşi temă