Asociațiile de combatanți fac apel ca Maia Sandu și Andrei Năstase să condamne activitatea ONG-ului Open Dialog, ca element al războiului hibrid rusesc împotriva Moldovei

Embed:

Mai aveţi o şansă să demonstraţi că nu aveţi nimic în comun cu războiul hibrid al Rusiei împotriva Ucrainei şi Republicii Moldova. Este apelul făcut de veteranii de război către Maia Sandu şi Andrei Năstase. 

Combatanţii au cerut liderilor PAS şi PPDA să recunoască că au greşit când au primit bani de la Ludmila Kozlovska şi că au beneficiat de lobby deschis din partea fundaţiei Open Dialog. Totodată, veteranii de război solicită ca Sandu şi Năstase să condamne imixtiunea acestui ONG, finanțat de FSB, în treburile interne ale Moldovei și să pună capăt oricărui război mascat al acestui instrument al războiului hibrid împotriva țării noastre.

"Regretăm că Maia Sandu și Andrei Năstase, politicieni care se pretind pro-europeni, s-au lăsat atrași în această capcană a propagandei ruse, au promovat în numele ei atacuri și defaimări la adresa Republicii Moldova. [...]

În acest context, facem apel către Maia Sandu și Andrei Năstase, care au primit bani de la Kozlovska și au beneficiat de lobby deschis din partea fundației condusă de cetățeanca Federației Ruse, să-și recunoască public greșeala, dacă s-au lăsat atrași involuntar în jocurile fundației Open Dialog.

Totodată, cerem ca liderii PAS și PPDA să condamne imixtiunea acestui ONG, finanțat de FSB, în treburile interne ale Moldovei și să pună capăt oricărui război mascat al acestui instrument al războiului hibrid împotriva țării noastre. Mai aveți o șansă ca să demonstrați că nu aveți nimic în comun cu războiul hibrid al Rusiei împotriva Ucrainei și Republicii Moldova", se menţionează în declaraţia Asociației veteranilor de război "Credință Patriei".

DECLARAȚIA INTEGRALĂ a Asociației veteranilor de război "Credință Patriei" în legătură cu situația din Ucraina și pericolele pentru Republica Moldova

Ucraina se confruntă, zilele acestea, cu o nouă agresiune din partea Federației Ruse, care amenință independența și dreptul acestui stat de a-și decide de sine stătător prezentul și viitorul. Condamnăm cu fermitate această demonstrație brutală de forță și încercare de a intimida țările vecine, care refuză să ajungă satelite față de Kremlin.

Ne exprimăm susținerea totală pentru eforturile Kievului de a-și controla pe deplin teritoriul, inclusiv prin impunerea legii marțiale în 10 regiuni din Ucraina, limitrofe hotarului Rusiei și regiunii separatiste transnistrene din Moldova.

Este binevenit, în acest context, controlul sporit al spațiului informațional, pentru a nu permite propagandei rusești să intoxice mințile cetățenilor.

Din păcate, nici Moldova nu este ferită de pericolul pe care îl reprezintă regimul militarizat de la Kremlin, care controlează o treime din teritoriul statului nostru.

Venim cu un apel și către autoritățile Republicii Moldova, să acorde atenție maximă crizei provocate de atacul Rusiei din strâmtoarea Kerci.

Atenționăm că diversiunile inițiate de Rusia prin război hibrid sau chiar deschis pot afecta direct și țara noastră.

Kremlinul folosește în lupta sa împotriva Occidentului și împotriva Moldovei instrumente pseudoeuropene, cum ar fi anumite ONG-uri sau partide politice.

Printre cei care au atacat furibund Ucraina și Republica Moldova se numără fundația Open Dialog și președintele acesteia, Ludmila Kozlovska. 

Este demonstrat deja, cu lux de amănunte, că Open Dialog a primit milioane de dolari de la omul FSB-ului, Veaceslav Platon, cunoscut pentru tentativele sale de a distruge sistemul bancar al Republicii Moldova la indicația patronilor săi din Lubianka, dar și pentru mituirea deputaților moldoveni, pentru a torpila Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Regretăm că Maia Sandu și Andrei Năstase, politicieni care se pretind pro-europeni, s-au lăsat atrași în această capcană a propagandei ruse, au promovat în numele ei atacuri și defăimări la adresa Republicii Moldova.

Este dezamăgitor și faptul că nu și-au asumat până acum public această greșeală inadmisibilă și refuză să se delimiteze de Open Dialog, ONG-ul propagandei ruse, care în continuare acționează pe teritoriul țării noastre.

În acest context, facem apel către Maia Sandu și Andrei Năstase, care au primit bani de la Kozlovska și au beneficiat de lobby deschis din partea fundației condusă de cetățeanca Federației Ruse, să-și recunoască public greșeala, dacă s-au lăsat atrași involuntar în jocurile fundației Open Dialog.

Totodată, cerem ca liderii PAS și PPDA să condamne imixtiunea acestui ONG, finanțat de FSB, în treburile interne ale Moldovei și să pună capăt oricărui război mascat al acestui instrument al războiului hibrid împotriva țării noastre.

Mai aveți o șansă ca să demonstrați că nu aveți nimic în comun cu războiul hibrid al Rusiei împotriva Ucrainei și Republicii Moldova.

Dacă nu vor face acest lucru, vom considera că și ei sunt agenți de influență ai Rusiei și vor putea fi acuzați direct de uneltire împotriva poporului Republicii Moldova.

În acest caz, Maia Sandu și Andrei Năstase vor putea fi acuzați de trădare de Patrie și a intereselor cetățenilor Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu