Asociaţia ODIP cere lipsirea de imunitate a unui deputat. Cine este el și care este motivul

Asociația „UNIREA - ODIP” a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva deputatului socialist, Vladimir Odnostalco, în care cere lipsirea alesului poporului de imunitate. Președintele Asociației, Vlad Bilețchi, susţine că politicianul l-a agresat verbal și fizic şi a încercat să-i smulgă tricolorul din piept. Incidentul a avut loc în data de nouă mai în scuarul Europei. 

Vlad Bilețchi spune că în data de nouă mai a intrat într-un cort al socialiștilor, în care se colectau semnături pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Atunci când l-a văzut, deputatul socialist l-ar fi agresat verbal numind-ul bolnav şi homosexual şi ar fi spus că tricolorul din piept este "o murdărie" Membrii Asociaţiei au depus cererea la Procuratură împreună şi cu o probă video, care astăzi a fost făcută publică.

"-Nu pune te rog mâna pe mine.

Deputat: - Paşa, Paşa nu atinge această murdărie "greazi", mâinile o să trebuiască de spălat.

Deputat: - Noi vrem să te ajutăm, vedem că ai nevoie de ajutorul unui psihiatru.

Deputat: -Tu mă insulţi?

Bileţchi: -Pe cine?

Deputat: -Vlad tu nu te comporţi frumos, nu eşti bărbat te comporţi ca o cârpă "treapka".

Bileţchi: -M-aţi călcat.

Deputat: -Te comporţi ca un gay".

În urma acestui incident Asociaţia cere lipsirea deputatului de imunitate şi a depus o plângere la Procuratura Generală.

"Imunitatea este doar pentru opiniile sale politice, de integrare în Uniunea Vamală, Uniunea Europeană ...şi nu se răsfrânge asupra faptelor şi infracţiunilor penale, flagrante care sunt făcute de către el, deci deputatul trebuie şi poate fi atras la răspundere pentru aceste ilegalităţi", a spus preşedintele Asociației „UNIREA - ODIP”, Vlad Bilețchi.

Solicitat de postul nostru de televiziune, deputatul Vladimir Odnostalco, spune că îşi aduce aminte de incident, dar nu ar fi jignit pe nimeni.

"Eu aşa ceva nu ţin minte să fi vorbit şi niciodată nu mi-aş fi permis să spun. Nu mi-aş fi amintit nici de acest tânăr, dacă dumneavoastră nu mi-aţi fi spus. Supărări personale au mulţi, mulţi se supără unul pe altul, dacă s-a supărat este dreptul lui", a spus deputat PSRM, Vladimir Odnastalco.

Mâine membrii Asociaţiei susţin că vor merge la Parlament pentru a împărţi câte o copie a plângerii la fiecare deputat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu