Asistenţă record la partida demonstrativă de tenis dintre elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal

Embed:
Asistenţă record la partida demonstrativă de tenis dintre elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal. Confruntarea celor doi jucători celebri a reunit în oraşul sud-african Cape Town 51954 de spectatori. Perfomanţa precedentă, de 42517 de suporteri, a fost înregistrată acum câteva luni, în Mexic, tot la un demonstrativ jucat de Federer, cu reprezentantul Germaniei Alexander Zverev.

Disputa dintre Nadal şi Federer a avut loc pe zgură, pe un stadion construit pentru Cupa Mondială de fotbal din 2010, iar încasările au fost de 3,5 milioane de dolari.

Banii vor fi folosiţi de fundaţia lui Roger Federer pentru dezvoltarea tenisului în şase ţări africane: Namibia, Botswana, Malawi, Zambia, Zimbabwe şi Africa de Sud.

Tenismanul elveţian s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-3, iar confruntarea nu a avut intensitatea pe care cei doi o etalează în mod obișnuit în circuit. Sportivii au făcut deliciul publicului și au fost protagoniștii câtorva puncte care au ridicat în picioare publicul sud-african.

Acesta a fost al şaselea meci demonstrativ organizat de tenismenul elveţian în acest scop.

În cadrul evenimentului s-a desfăşurat şi o partidă de dublu, în care au evoluat pe de o parte Federer şi Bill Gates, fondatorul Microsoft, iar de cealaltă parte Nadal şi comediantul sud-african Trevor Noah.

Perechile au disputat un singur set, câștigat de Gates și Federer, scor 6-3.
loading...

Lasă un comentariu