Asistenţă psihologică pentru deţinuţii minori! A fost lansat un program care îi ajută pe tineri să facă faţă crizelor de agresivitate

Embed:

Un program de asistenţă psihologică pentru deţinuţii minori a fost lansat de Departamentul Instituţiilor Penitenciare. Experţii îi ajută pe tineri să facă faţă crizelor de agresivitate şi să-şi stăpânească emoţiile. Administraţia departamentului speră că, graţie acestei asistenţe, condamnaţii nu vor recidiva.

Alexandru a ajuns după gratii de la o vârstă fragedă. A fost condamnat la mai mult de opt ani de puşcărie.

"Prima dată când am ajuns aici a fost un şoc, stres, oameni diferiţi. Să te certe asta nui drept asta nui. Au fost situaţii şi de conflict şi de bătaie", spune Alexandru.

Alexandru spune că discuţiile cu psihologul îl ajută să-şi stăpânească agresivitatea.

"Sunt printre noi şi persoane agresive, dar mulţi s-au acomodat. Doresc să învăţăm clasa a noua. Dorim să ieşim la libertate, să devenim oameni normali".

Un psiholog din România îi învaţă pe specialiştii din Moldova cum să lucreze cu deţinuţii.

"Am simţit că putem face ceva pentru a schimba situaţia. Locul de deţinere de aici de la Goieni îi încurajează pe tineri să înveţe comportamente alternative şi să-şi dezvolte abilităţi noi", a menţionat psihologul Andrei Chişcu.

Un program de stăpânire a agresivităţii este implementat şi pentru deţinuţii maturi. În total penitenciarele din ţară îşi ispăşesc pedeapsa peste 6500 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu