Asistenţă pentru dezvoltarea Rezervației cultural-naturale "Orheiul Vechi". Memorandumul a fost semnat

Embed:

Înverzirea Rezervaţiei cultural-naturale "Orheiul Vechi", instalarea staţiilor de epurare, salubrizarea şi iluminarea zonei. Acestea sunt doar câteva dintre acţiunile care urmează să fie puse în practică în cadrul rezervaţiei, din bani oferiţi de State Unite ale Americii. 

Un memorandum în acest sens a fost semnat, astăzi, de Ministerul Culturii, Agenția Turismului şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.

Documentul nu prevede doar amenajarea teritoriului rezervaţiei, dar şi elaborarea unei strategii privind dezvoltarea turismului în zonă, în perioada 2016-2025. Astfel, autorităţile îşi propun să promoveze "Orheiul Vechi" drept destinaţie turistică. 

Monica Babuc a reiterat importanța dezvoltării și valorificării Rezervației cultural-naturale "Orheiul Vechi", în contextul acțiunilor întreprinse de Ministerul Culturii în ultimii ani pentru promovarea sit-ului arheologic în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 "Vrem astăzi să pornim o activitate la care ţinem foarte mult şi sperăm şi suntem siguri că se va fructifica în rezultate serioase legate de dezvoltarea Rezervaţiei "Orheiul Vechi ", cea pentru care pledăm serios inclusiv şi pentru dosarul Orheiul Vechi în lista reprezentativă UNESCO", a declarat Monica Babuc, Ministrul Culturii.

Demnitarul a mulțumit partenerilor pentru implicare în elaborarea unui proiect comun care va sta la baza complexului de acțiuni ce vor contribui la consolidarea integrității și autenticității Peisajului arheologic "Orheiul Vechi". 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu