ASISTENŢA MEDICALĂ DE URGENŢĂ moldovenească va prelua modelul românesc de reformare

Asistenţa Medicală de Urgenţă moldovenească va prelua modelul românesc de reformareSubiectul a fost discutat la o întrevedere a ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu cu secretarul de stat pe situații de urgență al Ministerului român al Afacerilor Interne al României, Raed Arafat.

Oficialii au decis iniţierea relaţiei de colaborare privind îmbunătăţirea serviciului de urgenţă din Republica Moldova, informează Moldpress.

„România a avansat foarte mult în gestionarea situațiilor de urgență. Ne dorim același lucru și în țara noastră. Trebuie să identificăm cele mai eficiente măsuri, astfel încât să optimizăm la maximum intervențiile de urgențe medicale”, a spus Silvia Radu.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în curând la Institutul de Medicină Urgentă se va construi o Unitate de Primiri Urgente. Aceasta va dispune de cel mai performant utilaj şi echipamente, iar susţinerea în acest sens vine din partea Comisiei Europene.

Publika.md aminteştă că Republica Moldova beneficiază de serviciile elicopterelor SMURD, graţiei suportului României, iar din 2015 până în prezent, acestea au efectuat mai mult de 100 de intervenţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu