Asigurarea auto la intrarea în regiunea transnistreană, AMÂNATĂ

Embed:

Administrația de la Tiraspol a suspendat introducerea asigurării auto la intrarea în regiunea transnistreană până în data de 14 aprilie. Decizia a fost luată în urma unei discuţii telefonice dintre premierul Chiril Gaburici şi Evgheni Șevciuk, purtată azi-dimineață.

"Făceam cale întoarsă de la Chișinău, era la ora 08:20 cred că, intrând pe teritoriul la postul acesta nelegitim instalat, care se numeşte Lunga la ei, m-a oprit vameșul și a declarat că nu-mi permite să trec pe teritoriul Transnistriei dacă nu am asigurarea automobilului. Nu se întâmplă în nicio țară normală, ca oamenii să achite de două ori unul și același serviciu", a spus un consilier din satul Corjova.

Oamenii spun că asigurarea auto la intrarea în regiunea transnistreană nu ar trebui introdusă:

"Eu trăiesc aproape și în toată ziua merg. Aș vrea în general să fie liberă circulația".

"Nu cred că este o decizie foarte bună. Când intri din Transnistria în Moldova nu se achită".

"De ce să plătesc asigurarea dacă eu mă duc la părinții mei să fac curățenie? Ar fi bine să fie așa liber, cum ne-am dus până acum, așa să mergem și deacuma înainte".

Vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov, a declarat pentru Publika TV că, în această săptămână, va avea loc şedinţa grupului de lucru în domeniul transporturilor în cadrul căreia va fi identificată o soluţie pentru această problemă.

"Experţii din grupul de lucru pentru transport de la Chişinău şi Tiraspol să încearcă să găsească o soluţie de perspectivă, astfel încât, dacă vom ajunde la un rezultat pozitiv, oamenii nu se confrunte nici după acest termen cu problema liberii circulaţiei", a declarat Victor Osipov. 

Preţul pentru aşa-numita "carte verde" este de 30 de dolari pentru un an, iar pentru 15 zile, asigurarea va costa cinci dolari.

PUBLIKA.MD aminteşte că, astăzi, la intrarea în regiunea transnitreană din preajma satului Lunga, raionul Dubăsari, s-au format cozi de zeci de maşini.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu