Asia sărbătoreşte Anul Nou. Evenimentul, însă, este umbrit de răspândirea coronavirusului

Embed:

Ţările asiatice sărbătoresc astăzi Noul An, conform calendarului lunar. Evenimentul este însă umbrit de coronavirusul, care se manifestă foarte activ încă din decembrie 2019. Pe străzile din Beijing lipsesc paradele fastuoase, iar centrele culturale sunt închise. Doar pe ici-colo se văd câteva decoraţiuni tematice şi unii oameni care fac poze.

"Am mers până în Scuarul Tiananmen şi Colegiul Imperial şi ambele sunt închise. De fapt, mai multe locuri turistice au fost închise".

"Pentru a face față bolilor infecțioase, trebuie să luăm astfel de măsuri. Cred că guvernul central a extins măsurile în timp util. De fapt, bolile de gripă apar în fiecare an, doar că anul acesta este un pic diferit".

Spre deosebire de Beijing, Hong Kongul este mult mai colorat şi mai festiv. Pe lângă instalaţiile dedicate Noului An, a fost decorat şi un pom. Pe crengile lui au fost agăţate mandarine şi panglici roşii. Urările adresate poporului au fost motivate de problemele sociale.

Unii şi-au urat sănătate, alţii însă îşi doresc să nu mai fie proteste. 

"Cea mai importantă urare de Anul Nou pentru oamenii din Hong Kong este să fie sănătoşi. Virusul din Wuhan este prezent şi ne dorim ca oamenii să nu aibă de suferit".

"Urez societăţii noastre să se instaleze stabilitatea cât mai curând posibil. Nu mai vreau haos în Hong Kong".

Nord-coreenii obişnuiesc să aducă omagiu liderilor ţării lor în ziua când marchează Noul An. Aşa că a fost organizată tradiţionala paradă cu depuneri de flori, la care au participat de la mic la mare. 

"Pentru cei din Phenian, primul loc în care mergem de sărbători este Dealul Mansu, unde sunt statuile din bronz ale marilor noştri lideri. Ei s-au dedicat viaţa pentru ca ţara noastră să fie bogată, puternică şi prosperă."

Pentru copii, autorităţile de la Phenian au amenajat spaţii de agrement şi le-au organizat diferite activităţi. 

Până acum nu a fost raportat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus în Coreea de Nord. Cu toate acestea, autorităţile de la Phenian au închis frontiera cu China. 

Intrarea în Anul Şobolanului a fost sărbătorită şi la Paris, în preajma Turnului Eiffel. Spectacolul a fost organizat de o asociaţie culturală franco-chineză.

loading...

Lasă un comentariu