Ashton, înainte de vizita sa la Chişinău: Moldova și-a demonstrat angajamentul faţă de Uniunea Europeană

Embed:

Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, vine mâine, 9 iulie, la Chişinău. Înaltul oficial urmează să aibă întrevederi cu mai mulţi oficiali de la noi. Principalul subiect al discuţiilor ar urma să fie cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic în perspectiva summitului de la Vilnius, unde Uniunea Europeană ar putea parafa Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb cu Moldova.

"Moldova și-a demonstrat angajamentul faţă de Uniunea Europeană. La Chișinău, voi sublinia angajamentul nostru reciproc pentru asocierea politică a Republicii Moldova și integrarea economică în UE. Voi sublinia, de asemenea, sprijinul UE pentru reformele politice și economice din Republica Moldova, precum și în abordarea provocărilor", a declarat Catherine Ashton înaintea vizitei.

Înaltul oficial urmează să aibă o întrevedere cu şeful statului Nicolae Timofti. De asemenea, pe agenda vizitei sunt fixate întâlniri cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, premierul Iurie Leancă şi ministrul de Externe, Natalia Gherman.

Publika.md aminteşte că, anterior, şeful Delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel, a declarat că vizita Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Catherine Ashton, la Chişinău, demonstrează că Republica Moldova rămâne în atenţia UE.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu