Asfaltul proaspăt turnat pe bulevardul Ştefan cel Mare din Capitală a început deja să cedeze

Embed:

Lucrările nu au fost duse încă la bun sfârşit, dar neregulile au început deja să apară. Asfaltul proaspăt turnat pe bulevardul Ştefan cel Mare din Capitală a început deja să cedeze. Municipalitatea dă vina pe temperaturile caniculare, în timp ce specialiştii afirmă că aceste probleme puteau fi lesne evitate. 

În preajma staţiilor pentru troleibuze de pe bulevardul Ştefan cel Mare asfaltul a început deja să se deformeze.

"În cazul de faţă, la staţiile transportului public, sunt solicitări diferite a sarcinii transportului. Sunt sarcini de frânare, de accelerare, care se repetă de mii de ori pe zi, în acelaşi lor. Trebuie de prevăzut aceste lucruri şi în etapa de proiectare şi, mai apoi, la execuţie"
,a spus doctorul conferenţiar, expert în construcţii rutiere, Sergiu Bejan.
Autorităţile dau vina însă pe caniculă.

"Cauzele au fost degradările stratului de fundaţie, dar şi temperaturile ridicate din această vară", a spus şeful adjunct Direcţia Transport, Oleg Caraman.

Şoferii sunt indignaţi de această situaţie.

"Dacă se face, se face la calitate, investeşte o dată şi atâta tot, pe zece ani înainte, numai nu aşa, nici jumătate de an a trecut şi sunt deja denivelări straşnice."

"La noi aşa se face, fără cap, cu părere de rău."

"Repară greu, dar nu de calitate."

"Eu sunt de acord, într-adevăr pot fi probleme şi la nivel de proiectare, şi la nivel de execuţie, şi la nivel de consultanţă. Recepţia finală va fi făcută doar după ce vor fi remediate toate neconformităţile. Cei care au construit, începând de la antreprenor, finalizând cu cei care au făcut proiectarea, în cadrul aceloraşi costuri care au costat lucrările până acum", a spus primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu. 

Muncitorii mai trebuie să replanteze şi o parte din arborii de pe trotuare, care cresc în afara alveolelor care le sunt destinate.

Reparaţia bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt a început în 2015. Autorităţile au anunţat mai multe termene pentru finalizarea lucrărilor, iar ultimul este sfârșitul acestui an. Proiectul prevede renovare a șase străzi şi are un buget total de 22 de milioane de euro, bani împrumutaţi de la BEI şi BERD.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu