ASD a anunţat o nouă licitaţie pentru reabilitarea traseului Comrat-Ciumai

Embed:

Administraţia de Stat a Drumurilor a anunţat o nouă rundă de licitaţie pentru reabilitarea traseului Comrat-Ciumai, asta după ce compania care urma să efectueze aceste lucrări nu şi-a onorat obligaţiunile prevăzute de contract. Pe anumite porţiuni ale drumului nu au fost amenajate nici trotuarele, iar locuitorii spun că întâmpină dificultăţi din cauza acestei situaţii.

Lucrările de reparaţie au început în anul 2012. Drumul urma să fie dat în exploatare în toamna anului trecut.

Şoferii sunt nemulţumiţi că nici până acum reparaţia nu a fost încheiată.

"E rău că lucrările nu au fost terminate. Asfaltul, bordura trebuie puse deoarece pietonii trebuie să ştie pe care parte să meargă"

" Trebuie să termine trotuarele. Oamenii cu cărucioarele se deplasează pe carosabil pentru că nu pot circula pe prundiş de pe trotuar"

Oamenii aşteaptă cu nerăbdare ca lucrările să fie duse la bun sfârşit.

"Este greu de mers. Ne împiedicăm şi nu este bine. Crăpături apar în case. Când merg maşini mai mari totul tremură. "

"Desigur este incomod trotuarele sunt vechi. Copii merg la grădiniţă, la şcoală şi se împiedică. Au început să facă lucrările şi ne-am bucurat, iar acum s-au oprit."

Autorităţile locale spun că firma care a câştigat licitaţia a creat mai multe incomodităţi locuitorilor din sat.

"Drumul nu l-au terminat, scurgerile nu sunt făcute. O parte din sat practic după fiecare ploaie este inundată. Multe din lucrări nu au fost făcute, iar acest fapt ne face unele probleme. Compania a distrus trotuarele, dar nu le-a finisat, iar acum oameni sunt obligaţi să meargă pe carosabil", a declarat primarul satului Chirsovo, Serghei Sapunji.

În aceste condiţii Administraţia de Stat a Drumurilor a reziliat contractul şi a anunţat o nouă licitaţie. Ofertele pot fi depuse până în data de 12 decembrie.

"Compania pe parcursul lucrărilor a dat dovadă de capacitate financiară slabă ceea ce a dus la o tergiversare îndeplinirii lucrărilor. Aplicarea penalităţilor de către beneficiari şi ulterior s-a finalizat cu rezilierea contractului", a spus directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei.

Proiectul prevede şi reparaţia trotuarelor în cele cinci localităţi care se află de-a lungul traseului. Semnarea unui nou contract este prevăzută pentru luna februarie 2018, iar termenul de executare a lucrărilor este de un an.

Pentru reparaţia traseului Comrat-Ciumai, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a alocat 23 de milioane de euro. Compania care a câştigat prima licitaţie a cheltuit până acum 16 milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu