Așa-numitul ministru de Finanţe din guvernul ilegal al Maiei Sandu, Natalia Gavrilița, lasă să se înțeleagă că programele Prima Casă şi Drumuri Bune ar putea fi oprite

Așa-numitul ministru de Finanţe din guvernul ilegal al Maiei Sandu, Natalia Gavrilița, intenţionează să reexamineze programele sociale Prima Casă şi Drumuri Bune, potrivit newsmaker.md.

Gavrilița spune că deciziile privind lansarea acestor proiecte au fost luate fără transparenţă şi nu ar fi bune pentru cetăţeni. 

"Ne vom concentra pe două criterii principale: cât de bun este acest program pentru cetățeni și cât de oportun este acest mod de utilizare a fondurilor bugetare", a menţionat Natalia Gavrilița.

PUBLIKA.MD aminteşte că doar anul trecut, prin programul Drumuri bune, au fost renovați peste 1.600 kilometri de drumuri din țară.

Programul "Drumuri Bune" va continua și în acest an. Potrivit autorităților, vor fi reparați peste 2.600 de kilometri de carosabil. Pentru asta, au fost alocate în jur de 2,7 miliarde de lei.

Programul "Prima Casă" a fost lansat în martie, anul trecut. Prin intermediul acestuia, tinerii de până la 45 de ani îşi pot cumpăra o locuinţă de cel mult un milion de lei, iar statul este garant.

Astfel, creditul este mult mai accesibil, cu prima rată de doar 10 la sută şi o dobândă de cel mult şase la sută.

Pentru bugetari, statul garantează cel mult 50 la sută din valoarea împrumutului. Şi familiile cu mulţi copii primesc compensaţii de până la o sută de procente din valoarea creditului, în cazul celor care au patru sau mai mulţi copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu