Aruncau în aer bancomate și furau banii. Un moldovean, reţinut iar altul dat în căutare, după ce au scos din ele MILIOANE DE LEI

Doi moldoveni ar fi furat un bancomat după ce au pus explozibil în preajma lui. Aceștia au reușit să scoată din aparat aproximativ 215 mii leve bulgare, echivalentul a circa 2 milioane de lei, scrie deschide.md.

Poliția locală, susține că un jaf similar a avut loc în Sofia. Criminalii au încercat apoi să explodeze bancomatul din districtul Lyulin. Oamenii legii au reușit totuși să ia urma hoților datorită camerelor de luat vederi.

Hoții sunt doi cetățeni din R. Moldova. Grupul format din cei doi și-au schimbat tot timpul locul de trai pe teritoriul Bulgariei, încercând să șteargă urmele. Ei au intrat în țară pe 17 iunie și în acea perioada au reușit să viziteze Burgas, Plovdiv si Sofia.

"Cei doi nu stau foarte mult timp într-un loc, din acest motiv, erau dificil de detectat. Ei acționau conspirativ, folosind o mașină cu numere furate", a declarat secretarul-șef al Ministerului Afacerilor Interne al Bulgariei, Mladen Marinov.

Unul dintre criminali, un tânăr de 22 de ani, a fost reținut la Burgas, în cartierul Slaveikov, la o spălătorie auto. Cu el, poliția a găsit 88 mii de lei. O parte din bancnote au fost afectate de explozie. Cel de-al doilea criminal a reușit să scape. Împreună cu hoțul a fost reținută și o fată care deținea cetățenia Republicii Moldova. Dar, potrivit poliției, ea nu a luat parte la jaf. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu