Aruncă produsele chimice. Câteva ingrediente naturale care te ajută să cureţi şi să întreţii bucătăria plină de strălucire

Bucătăria este spaţiul cel mai greu de întreţinut din întreaga casă. Majoritatea produselor pentru curăţarea bucătăriei sunt toxice şi dăunătoare pentru sănătate. Există însă şi alternative naturale, scrie Demoiselle.ro

Produsele de curăţat naturale: idei de întreţinere a bucătăriei

Înlocuiţi produsele scumpe şi poluante pe care le folosiţi de obicei cu produse de curăţat naturale şi veţi avea parte de acelaşi efect de strălucire. Bicarbonatul de sodiu, sarea, uleiul de măsline, boraxul, oţetul alb distilat şi sucul de lămâie pot fi acele produse de curăţat naturale de care aveţi nevoie. Utilizându-le, veţi şti sigur că nu veţi avea probleme cu pielea şi că lucrurile din bucătărie nu se vor deteriora.

Unde şi cum se folosesc produsele naturale de curăţat

  • Bicarbonatul de sodiu, folosit în tratarea anumitor boli, şi-a lărgit sfera de folosire, ajungând să fie un produs de curăţat ideal în întreţinerea bucătăriei datorită calităţilor sale de albire. Cel mai adesea, bicarbonatul de sodiu este folosit la curăţarea aragazului, a cuptorului şi a chiuvetei, dar şi la îndepărtarea petelor de pe suprafeţele din lemn, ceramica şi piatra. Pentru un rezultat pozitiv şi de durată, amestecaţi bicarbonat de sodiu cu apă, oţet şi zeamă de lămâie.

  • Sarea este cel mai bun "ingredient" în curăţarea cuptorului. Adăugaţi sare direct pe pată şi lăsaţi-o să acţioneze aproximativ o jumătate de oră; apoi îndepărtaţi sarea cu apă călduţă.

  • Uleiul de măsline este un produs de curăţat cu întrebuinţări restrânse, acesta putând fi folosit doar pentru a oferi strălucire suprafeţelor din lemn din bucătărie.

  • Boraxul sau boratul de sodiu poate fi folosit ca dezinfectant, dar şi ca înălbitor. El poate fi utilizat cu succes şi în curăţarea prosoapelor de bucătărie.

  • Oţetul alb distilat îndepărtează petele şi grăsimile şi nu lasă nicio urmă, spre deosebire de oţetul de mere sau cel roşu.

  • Sucul de lămâie poate fi de mare folos în întreţinerea bucătăriei deoarece ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute şi la curăţarea suprafeţelor murdare. Pentru o curăţare rapidă, amestecaţi sucul obţinut de la o jumătate de lămâie cu o lingură de sare. Sucul de lămâie se poate folosi la curăţarea oricărei suprafeţe din bucătărie, dar şi la albirea vaselor folosite foarte des la prepararea prăjelilor.

Optaţi pentru produsele naturale de curăţat şi scăpaţi de petele de grasime sau de mirosurile urâte din bucătărie. Adoptaţi o atitudine ecologică şi economisiţi bani!

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu