Artur Reşetnicov: Suntem gata să contribuim la formarea unei majorităţi stabile în Parlament

Embed:

Cei 14 deputați, care au renunţat la calitatea de membru al PCRM, sunt dispuși să scoată țara din criza social-politică în care se află. Pentru aceasta, ei își arată disponibilitatea de a contribui la formarea unei majorități stabile în Parlament.

Declarațiile au fost făcute de deputatul Artur Reșetnicov, la emisiunea Fabrika de aseară.

Artur Reșetnicov spune că ar putea crea împreună cu reprezentații PDM o platformă politică pentru soluționarea situației instabile din țară.

"Inclusiv și platforma, și propunerile pe care le-am lansat ar putea fi o un punct de plecare sprea aceasta consolidare a clasei politice în Parlament. Aceasta platformă ar putea naște o majoritate stabilă în Parlament", a spus Reşetnicov.

Politicianul a mai spus că prin decizia de a desemna un candidat la funcția de premier, care nu are susținere parlamentară, președintele Nicolae Timofti, a apropiat ţara de alegeri anticipate.

"Ar mai avea domnul Timofti o a doua șansă, ca de data asta prin negocieri transparente să mai numească un candidat premier? Sunteți dispus să-i acordați șansa asta? Credeți că în al 12-lea ceas dl Timofti se trezește și chiar să facă niște negocieri transparente?", a întrebat analistul media Cristi Tabără. 

"Este obligația președintelui în cazul dat să asigure o majoritate în parlament și să acționeze și să desemneze în consultare cu această majoritate. Am spus că este o pierdere de timp cu această nominalizare. Văzând această aritmetică politică din Parlament, domnul Timofti era obligat să reînceapă aceste consultări și să vadă dacă are sprijinul necesar", a răspuns Artur Reşetnicov.

Un acord privind crearea platformei politice ar putea fi semnat până la sfârşitul acestei săptămâni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu