Artiştii au ţinut un moment de reculegere la mormântul sopranei Maria Bieşu. "Cât a fost ea la Operă, a fost epoca de aur"

Embed:

Zeci de colegi de breaslă au cinstit astăzi memoria primadonei Operei Naţionale, Maria Bieşu. Artiştii au venit la mormântul sopranei, unde au ţinut un moment de reculegere şi şi-au amintit de succesele pe care le-au trăit alături pe marile scene ale lumii.

Reprezentanţi ai Teatrului de Operă şi Balet au venit la mormântul primadonei Operei Naţionale din Cimitirul Central, pentru a-i aduce un omagiu. Cei care au însoţit-o pe marile scene ale lumii, spun că Maria Bieşu a fost vocea de aur a secolului al XX-lea.

"Am avut fericirea să fiu alături de ea timp de 40 de ani la Opera Naţională. Pentru noi, Maria a fost un camerton pentru că noi tot timpul ne străduim să fim la acelaşi nivel, să fim destoinici alături de Maria Bieşu", a declarat artistul poporului Mihai Munteanu.

"Sunt doi ani de când Primadona Operei nu vine la teatru. Ea este cu noi, în inimile noastre, în sufletele noastre. Atât timp cât a fost Maria Bieşu la Operă, a fost epoca de aur", a spus artistul poporului Andrei Donos.

De-a lungul carierei, Maria Bieşu s-a învrednicit de zeci de titluri, inclusiv de "Artistă emerită", "Artistă a poporului". Cel mai răsunător succes l-a înregistrat la Tokio, în 1967, când i-a fost conferit titlul de "Cea mai bună Cio-cio-san" din lume. Primadona Operei Naţionale, Maria Bieşu, s-a stins din viaţă la 77 de ani, în 16 mai 2012.oprane

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu