Artiştii anunţă BOICOT. Festivalul "Invită Maria Bieşu" ar putea să nu aibă loc

Embed:

Tradiţionalul Festival "Invită Maria Bieşu" ar putea să nu aibă loc. Asta pentru că angajaţii Teatrului Naţional de Operă şi Balet ameninţă că vor boicota evenimentul. Artiştii solicită demisia directorului instituţiei Valeria Şeican şi restabilirea salariilor, care au fost micşorate anterior cu 35 la sută.

"A doua problemă care este foarte importantă este faptul că nu mai sunt turnee, teatrul nu mai merge nicăieri pentru că ea nu găseşte limbă comună cu impresarii de peste hotare. Şi a treia problemă este că nu poate un director să fie şi director, şi conducător artistic şi consiliu artistic", susţine interpretul Mihail Muntean.

Un grup de iniţiativă va anunţa astăzi şi alte revendicări în cadrul unei conferinţe de presă. Contactată de Publika TV, Valeria Şeican a declarat că pregătirile pentru festival decurg într-o atmosferă calmă, iar scandalul ar putea fi provocat de persoane care nu vor participa la eveniment. Şeican a fost desemnată în funcţia de director al Teatrului de Operă şi Balet în 2009.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu