Artişti din opt ţări ale lumii prezenţi la festivalul Prăjiţel Moldovenesc

Embed:

Prăjiţeii din Boşcana, raionul Criuleni, au cucerit oameni din opt ţări. Astăzi a avut loc un festival destinat acestor bucate tradiţionale, despre care gospodinele spun că nu lipsesc de pe nicio masă de sărbătoare.

La festivalul Prăjiţel moldovenesc au participat 250 de artişti din diverse ţări, cum ar fi Rusia, Estonia, Italia şi din Congo.

Gospodinele din Boşcana spun că au moştenit reţeta de prăjiţei de la străbunicile lor:

"Este o reţetă foarte dificilă. La o porţie se pun opt ouă de casă, cu gălbenuş galben, galben. Se mai pune o sută de grame de rachiu şi o linguriţă de untură de porc. Se mai pune puţină sare, puţin zahăr."

"Secretul nostru sunt mâinile dibace. Îi gătim des, la sărbători, la hram, la Crăciun, la Paşte."

"Să demonstrăm şi noi faima copturilor autentice moldoveneşti, coapte de bunicile şi străbunicile noastre."

La festival au venit, pentru prima dată, artişti din opt ţări ale lumii.

"M-au impresionat tradiţiile, hora. Da, şi mâncarea e foarte gustoasă."

De asemenea, au fost şi oaspeţi din Parlament.

"Demonstrează lumii întregi că Republica Moldova, fiind o ţară mică, este foarte bogată, deoarece avem oameni frumoşi, avem tradiţii extraordinare", a spus deputatul PDM, Violeta Ivanov.  

Festivalul Prăjiţel Moldovenesc este la a treia ediţie.

"Astăzi, la acest festival local, Prăjiţel Moldovenesc, venim şi noi cu acele copturi uiate de altădată, care, din ingrediente naturale, răsfăţau membrii familiei", a spus Svetlana Rotaru, primarul comunei Boşcana, raionul Criuleni. 

"Eu sunt convins că acest colorit folcloric, aceste frumoase costumaţii, care ni le reprezintă şi oaspeţii noştri, denotă faptul că noi suntem diverşi, dar suntem uniţi", a declarat Veaceslav Burlac, preşedintele raionului Criuleni.

Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internaţional Meşterul Manole, care a fost inaugurat vineri.

Mâine va avea loc o sărbătoare dedicată roşiilor, organizată la Dubăsarii Vechi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu