Articol despre Moldova pe pagina Washington Time: Alianţa PSRM-ACUM îi face jocul murdar al lui Putin

Embed:

Moscova urmăreşte preluarea controlului asupra Moldovei, în special, dezgheţarea conflictului transnistrean, unde sunt staţionaţi 2500 de militari ruşi, iar acest obiectiv poate fi atins cu ajutorul Alianţei lui Kozak, PSRM - ACUM.

Asta se arată într-un articol publicat în Washington Time, în care se relatează despre situaţia din ţara noastră. În acelaşi material mai scrie că este ridicol să credem că Putin ar fi interesat de lupta împotriva corupţiei din ţara noastră şi că e o iluzie să admitem că Moscova va sta departe şi nu se implica în treburile interne din Moldova.

În acest context, autorul editorialului aminteşte despre spălările de bani în Federaţia Rusă, unde au ajuns 20 de procente din activele Republicii Moldova. De asemenea, face referire şi la schema Laundromatului, când au fost transferaţi ilegal 20 de miliarde de dolari în conturi off-shore din 732 de bănci, din 96 de ţări din lume.

Anterior, presa a scris că operaţiunea a fost pusă la cale de raiderul numărul unu în CSI, Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani de închisoare, la indicaţia serviciilor speciale străine, pentru a bloca parcursul european al Republicii Moldova.

Spre final, autorul editorialului din Washington Time conchide că Europa trebuie să deschidă ochii şi să se ferească de consecinţele cauzate de eliminarea lui Plahotniuc de la putere şi înlocuirea lui cu Dodon şi ACUM. Urmând acest scenariu, Moldova riscă să poarte steaua roşie a ruşilor.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu