Arta i-a tentat dintotdeauna pe hoți. JAFURI CELEBRE de tablouri

Embed:

Arta i-a tentat dintotdeauna pe hoți. Nu pentru că ar fi mari experți și admiratori ai acesteia, ci datorită valorii tablourilor și altor piese, care le asigură un trai îndestulat. Furtul de la Verona amintește de alte jafuri celebre.

În urmă cu 100 de ani, capodopera lui da Vinci, Mona Lisa, a fost furată din Muzeul Luvru. Autorul infracțiunii este Vincenzo Peruggia, care susținea că s-a îndrăgostit de Gioconda.

În 1990, un grup de hoţi deghizaţi în poliţişti au intrat în Muzeul „Isabella Stewart Gardner” din Boston şi au reuşit cel mai mare jaf de artă din istoria SUA. Tabloul „Concertul”, semnat de Vermeer, evaluat la 200 milioane de dolari, este cea mai valoroasă operă dispărută.

În Olanda, în 1991, 20 de picturi au dispărut din Muzeul Van Gogh din Amsterdam.

Iar în 2006, patru oameni înarmaţi au furat din Muzeul Chacara do Céu din Rio de Janeiro. Opere celebre semnate de Dali, Picasso şi Monet. Niciuna dintre picturi nu a fost recuperată.

În 2012, doi bărbaţi de origine română au furat, din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, şapte picturi semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud. Tablourile aveau o valoare de peste 100 de milioane de euro și ar fi fost arse într-o sobă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu