Artă din cărămizi LEGO. Un artist britanic a făcut peste o sută de sculpturi din piesele jucăriilor pentru copii (FOTO)

Embed:

Sunt artişti care folosesc vopsele sau bronz, însă doar unul creează adevărate opere de artă din cărămizi de jucărie. Este vorba despre britanicul Nathan Sawaya, care a folosit peste un milion de piese Lego şi a realizat aproape 100 de sculpturi. 

Nathan Sawaya a renunţat la profesia de avocat ca să-şi dedice viaţa artei cărămizilor. În ultimii 13 ani, artistul a creat zeci de lucrări din piese LEGO, de la personaje abstracte până la reconstituiri ale unor capodopere din arta universală, precum Mona Lisa de Leonardo Da Vinci sau Venus din Milo. Una dintre cele mai impresionante opere este un schelet de dinozaur pentru care s-au folosit peste 80.000 de cărămizi. Acesta măsoară şase metri lungime.

"Motivul pentru care îmi place să lucrez cu Lego este că arta devine foarte accesibilă. Oamenii pot stabili o legătură cu arta la un nivel diferit."

Sculpturile artistului valorează peste 12.000 de euro bucata şi sunt expuse în galeriile din toată lumea. Este vorba despre oraşele New York, Los Angeles, Melbourne, Shanghai şi Singapore. Săptămâna trecută, o nouă expoziţie s-a deschis la Dublin, unde sunt prezentate 70 de creaţii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu