Arome de bucate alese. La Chișcăreni s-a desfășurat festivalul Sarmalelor şi Plăcintelor

Embed:

Aerul s-a umplut astăzi cu arome de bucate alese în comuna Chișcăreni, raionul Sângerei. Aici s-a desfășurat festivalul Sarmalelor şi Plăcintelor, care i-a ademenit pe gurmanzii din mai multe localități. Bucatele au fost pregătite de către cele mai iscusite gospodine din sat.

Gospodinele le-au oferit vizitatorilor sarmale din varză și frunză de viță de vie, plăcinte, dar și alte bucate delicioase:

"Avem sarmale făcute cu varză murată, chiperi dulci umpluți cu cărniță, cu orez. La cuptor le-am făcut, au stat în jur de două ore".

"Sunt plăcinte împăturate. Se face foaia, se unge bine și se întoparce în două, apoi se pune brânza și iar se întoarce în patru".

Gospodinele au adus la festival peste 150 de kilograme de plăcinte și 100 de kilograme de sarmale. Mesele au fost golite în mai puțin de o oră: "Totul ne place. E gustos, e bun și e aranjat. Mâmăliguța cu friptură, cu brânză, sarmale, plăcintele sunt delicioase".

Muzica de sărbătoare a atras sute de petrecăreți:

"Îmi place muzica bună, dansurile în special".

"Astfel de festivaluri sunt foarte binevenite în satele noastre mai ales în cela sunt uitați de lume. Multă voie bună și e plăcut".

Organizatorii speră ca festivalul să atragă turiști din străinătate.

"Hai să păstrăm tradițiile, hai să păstrăm culinăria tradițională fiindcă tineretul nu prea știe cum să facă sarmalele. A fost ideea și am dat startul. Posibil anii viitori să facem evenimentul pe un tern mai mare, astfel ca să devină festival internațional. La noi vin în ospeție frații din România", a declarat primarul din comuna Chișcăreni, Silvia Ţurcanu.

Festivalul Sarmalelor și Plăcintelor este la cea de-a patra ediție.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu