ARNOLD, ÎNVINS ÎN 17 MUTĂRI. Fundașul lui Liverpool a jucat șah cu campionul mondial

Embed:

Fundașul formației Liverpool Trent Alexander-Arnold a schimbat pentru o zi terenul de fotbal pentru tabla de șah. Internaționalul englez a jucat o partidă cu campionul mondial la șah Magnus Carlsen.

Jucătorul în vârstă de 20 de ani nu a avut nicio şansă la victorie. Disputa dintre cei doi a durat 5 minute, iar fotablistul lui Liverpool a fost făcut mat din 17 mutări.

Arnold a fost învins de Carlsen chiar dacă s-a folosit de inteligenţa artificală.Fundaşul "cormoranilor" a fost ajutat de un program care să intuiască printr-o tehnologie de scanare a ochilor viitoarele mişcări ale adversarului.

"Practic șahul din copilărie și mereu am savurat fiecare partidă, însă îmi vine greu să găsesc pe cineva care ar dori să joace atât de mult ca și mine. Mereu când am ocazia joc șah. A fost o experiență unică să joci împotriva campionului mondial, diferită de jocurile cu prietenii mei", a spus fundaș FC Liverpool, Alexander Arnold.

Norvegianul Magnus Carlsen este campion mondial din anul 2013 şi urmează să își apere titlul luna viitoare în partida cu americanul Fabiano Caruana.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu