Armonie într-o famile din Şoldăneşti. Povestea impresionantă a doi părinţi care cresc 11 copii (VIDEO)

Embed:

Într-o ţară în care natalitatea este în continuă descreştere, iar tinerii sunt preocupaţi mai mult de carieră, în localitatea Salcia, raionul Şoldăneşti, trăieşte în armonie una dintre cele mai numeroase familii din ţară. Ludmila şi Valentin Cebanenco sunt părinţii a 11 copii - saşe fete şi cinci băieţi, care se iubesc nespus şi se ajută reciproc.

În casa familiei Cebanenco se aud mereu glasuri de copii, râsete şi multă voie bună. În doar patru camere se înghesuiesc 13 suflete.

"Cred că aşa a binevoit Dumnezeu ca să-i avem pe toţi, noi îi mulţumim Domnului. Mihaela a terminat anul cu nouă şi zece, Adelina tot bine, Dima are un şapte la engleză, în rest doar nouă şi zece. Lucrează foarte mult şi nu prea au timp pentru lecţii, aşa cum au alţi copii", a spus Ludmila Cebanenco.

Familia Cebancenco trăiește modest, cu un venit lunar de numai 2.000 de lei. Ca să se descurce, copiii au învăţat să muncească de mici. Fiecare ştie exact ce are de făcut.

"Fac curăţenie,când mama nu este, lipseşte de acasă, fac mâncare. Spăl fraţii, îi îngrijesc, îi ajut la teme", a explicat fiica Mihaela Cebanenco.

Cinci dintre copii învaţă şi muncesc în Chișinău. Astfel, își ajută financiar părinții. Ludmila Cebanenco visează de mai mulţi ani să-şi amenajeze o baie în casă.

"Planificăm o baie, nu avem şi ne este foarte greu fără baie. Când ajung seara să-i spăl, stau până la o bucată de noapte şi scot apa, şi iar aduc. Şi dorim cu ajutorul lui Dumnezeu să facem baia, a spus mama copiilor.

Oamenii din sat au doar cuvinte de laudă despre familia Cebanenco:

"Aşa ceva e foarte greu, nu cred că toţi ar reuşi aşa ca dânşii. Sunt oameni buni şi copiii sunt educaţi. Sunt chiar mai educaţi decât acolo unde sunt mai puţini copii"

"E foarte greu în ziua de azi, cu aşa sărăcie. Bravo lor. E clar că e un act de eroism".

În familia Cebanenco, diferenţa dintre fiecare copil este de aproximativ un an şi jumătate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu