Armistiţiul din Siria, AMENINŢAT! SUA acuză Moscova că ar fi lansat bombardamente în Aleppo

Embed:

Acordul privind soluţionarea conflictului din Siria convenit de Rusia şi Statele Unite ar putea fi anulat pe fondul unor noi atacuri. În cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU, secretarul de stat american, John Kerry, a acuzat Moscova şi Damascul că au lansat bombardamente asupra oraşului sirian Aleppo. 

"Acest atac reprezintă o lovitură grea asupra eforturilor noastre de a stabili pacea în Siria. El pune la îndoială angajamentul Rusiei și al Damascului de a îndeplini obligațiunile pe care le-au acceptat la Geneva", a spus secretarul de stat american, John Kerry. 

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că SUA nu are dovezi care să demonstreze veridicitatea acuzaţiilor. Oficialul de la Moscova a învinuit, la rândul său, coaliţia internaţională, condusă de Washington, că lansează atacuri asupra soldaţilor sirieni.

"O încălcare gravă a armistiţiului a fost înregistrată în data de 16 septembrie. Atunci, coaliția internaţională a atacat trupele guvernamentale din Deir ez-Zor. Imediat după asta, şi jihadiştii au început să lanseze mai multe atacuri asupra soldaţilor sirieni", a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. 

Potrivit acordului convenit în data de 10 septembrie, Rusia şi SUA trebuie să stabilească în parteneriat un centru care să lupte împotriva grupărilor teroriste din Siria.

Potrivit celui mai recent raport ONU, în total, de la începutul conflictului armat din această ţară au murit peste 250.000 de oameni, inclusiv 19.000 de copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu