Arme de vânătoare, confiscate de la braconierii din nordul şi vestul ţării

Două arme de vânătoare, deținute ilegal, au fost ridicate în urma descinderilor la domiciliile unor braconieri din nordul și vestul țării.

În primul caz, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră "Cuconeștii-Noi" a parvenit o informație precum că în apropiere de frontiera de stat au fost auzite împușcături și văzute persoane în timp ce vânau.

În rezultat, polițiștii de frontieră au întreprins un șir de măsuri de depistare a persoanelor și cercetare a acțiunilor acestora în zonă.

Au fost identificați doi moldoveni care nu sunt la prima încălcare privind vânatul și pescuitul ilegal.

În baza mandatului judecătoresc, ofițerii de investigații speciale au efectuat în satul Cuconești, raionul Edineț, percheziții la domiciliile acestora. Urmare, la una din persoane s-a depistat o armă de vânătoare "IJ-K 16-70" de calibru 16 mm, pentru care nu a putut prezenta permisul de păstrare.

Totodată, în aceiași zi, între orele 16:00 – 16:45, reprezentanții Sectorului Poliției de Frontieră "Leușeni - 1", au discins la domiciliul unui locuitor al satul Dancu, raionul Hâncești.

Conform informațiilor operative, bărbatul se ocupa cu vânatul ilegal în zona de responsabilitate, neavând permisiunea pentru arma deținută. În cadrul perchezițiilor s-a depistat arma de vânătoare "IJ 58" calibru 12 mm, fără acte de proveniență.

În ambele cazuri armele au fost ridicate și depozitate în camera corpurilor delicte, iar angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luarea deciziilor ce se impun.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu