Armata ucraineană preia controlul asupra localităţilor din estul ţării. Poroşenko: Ne aşteaptă noi confruntări

Embed:

Armata ucraineană preia, rând pe rând, controlul asupra localităţilor din estul ţării. Presa locală informează că, după ce au părăsit oraşul Sloviansk, insurgenţii s-au retras şi din localităţile Kramatorsk şi Nikolaevka. Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că operaţiunea va continua până va fi eliberată toată regiunea Donbass.

După ce separatiştii au fost alungaţi din Sloviansk, militarii ucraineni au arborat drapelul naţional pe sediul administraţiei locale.

Iar preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, s-a adresat naţiunii la postul public de televiziune. "Steagul Ucrainei este arborat, din nou, în oraşul pe care insurgenţii îl considerau o fortăreaţă intangibilă. Dar nu este încă o victorie şi un motiv să sărbătorim cu artificii. Ne aşteaptă noi confruntări. Trebuie să continuăm acţiunile pentru eliberarea regiunilor Doneţk şi Lugansk."

Ministrul de Interne, Arsen Avakov, a declarat că operaţiunea antitero va continua până când toţi insurgenţii vor preda armele: "Operaţiunea va continua, pas cu pas, până vom elibera regiunea de terorişti."

Liderul de la Kiev a anunţat că locuitorii din oraşele eliberate de insurgenţi vor beneficia de ajutor umanitar. Totodată. autorităţile locale au primit indicaţii din partea preşedintelui şi a premierului ţării, să restabilească, în regim de urgenţă, infrastructura din regiunile afectate de lupte, astfel încât localnicii să revină la o viaţă normală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu