Armata siriană a răspuns la o agresiune israeliană contra unei baze aeriene

Armata siriană a răspuns duminică seară la o "agresiune" împotriva bazei aeriene T4 din provincia centrală Homs, pe care o sursă militară a imputat-o Israelului, potrivit agenţiei oficiale Sana, scrie agerpres.ro.

"Apărarea noastră antiaeriană a răspuns la o agresiune israeliană şi a doborât rachete care vizau aeroportul T4, lovind unul dintre avioane şi obligându-le pe celelalte să părăsească spaţiul aerian" al Siriei, a informat Sana, citând o sursă militară.

La rândul său, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, a declarat pentru AFP că "aeroportul T4 şi împrejurimile sale de lângă Palmira (...) au fost ţinta unui bombardament cu rachete", posibile lovituri israeliene.

El a precizat că bombardamentul a lovit "luptători iranieni în aeroport" şi că s-au înregistrat morţi printre aceştia şi alte forţe proguvernamentale, fără să ofere un bilanţ.

Pe lângă armata siriană, luptători iranieni, precum şi ai Hezbollahului libanez se află la baza aeriană T4, potrivit OSDO.

De la începutul războiului din Siria, în 2011, Israelul loveşte frecvent ţinte militare ale armatei siriene, dar şi ale Hezbollahului libanez din această ţară, de cele mai multe ori fără să anunţe că este la originea acestor atacuri.

Israelul repetă constant că nu va permite o prezenţă militară iraniană în Siria.

Israelul şi Siria sunt în stare de război. Israelul a ocupat în 1967 o mare parte a Înălţimilor Golan, aparţinând Siriei, pe care a anexat-o în 1981.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu