Armata rusă: Întreg teritoriul Siriei a fost eliberat de luptătorii Statului Islamic

Misiunea armatei ruse în Siria s-a încheiat și teritoriul sirian este eliberat în totalitate de luptătorii grupării jihadiste Statul Islamic, a anunțat joi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP, scrie agerpres.ro.

"Misiunea armatei ruse de a învinge gruparea teroristă ISIS s-a încheiat", a anunțat ministerul rus în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că în prezent nu mai există nicio localitate sau regiune din Siria sub controlul Statului Islamic.

"Teritoriul sirian este complet eliberat de luptătorii acestei organizații teroriste", a spus generalul Serghei Rudskoi, un oficial din cadrul Statului Major al armatei ruse, în cadrul conferinței de presă.

Potrivit generalului Rudskoi, în ultimele zile au avut loc lovituri aeriene fără precedent în regiunea Bukamal, ultima localitate importantă aflată sub ocupația ISIS, avioanele ruse efectuând zilnic peste 100 de zboruri și 250 de lovituri.

Forțele speciale ruse au fost de asemenea active, ghidând loviturile aeriene și 'distrugând cei mai odioși lideri ai grupurilor de combatanți în spatele liniilor inamice', a spus el.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Statul Islamic controlează în continuare 8% din provincia Deir Ezzor (est).

"Se bănuiește că grupuri de sabotori ale ISIS ar mai acționa, însă vor fi combătute de trupele siriene", a adăugat generalul rus, precizând că contingentul rus își va concentra eforturile pentru a oferi ajutor poporului sirian pentru instituirea păcii.

Rusia a anunțat deja pe 21 noiembrie sfârșitul fazei active a operațiunii militare în Siria, unde armata rusă intervine în sprijinul regimului Bashar al-Assad.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu