Armata română se pregăteşte intens pentru parada de 1 decembrie (VIDEO)

Militarii exersează astăzi în poligonul Ghencea din Bucureşti pentru parada de Ziua Națională. Circa 3.000 de militari erau prezenți, vineri dimineață, în poligonul Ghencea pentru antrenament. Repetiția include atât defilarea soldaților, cât și a tehnicii de luptă – blindate, tancuri.

Dacă vineri repetiția generală pentru 1 Decembrie se desfășoară în poligonul militar, duminică, 27 noiembrie, aceeași repetiție urmează să aibă loc la Arcul de Triumf începând de la ora 8:00.

La parada de 1 Decembrie de la Arcul de la Triumf din Bucureşti vor participa peste 3.000 de militari români cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de avioane, precum şi militari din mai multe ţări aliate, a anunţat, joi, Ministerul Apărării Naţionale.

Parada de 1 Decembrie va începe la ora 11:00, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Militarii străini vor fi din Marea Britanie, Italia, Germania, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania şi SUA.

MApN precizează că tot în Bucureşti va avea loc, de Ziua Naţională, începând cu ora 8:00, o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri pentru fluidizarea traficului şi aplicarea restricţiilor rutiere pe arterele care converg spre Arcul de Triumf, pentru zilele de 27 noiembrie şi 1 decembrie, mai arată MApN.

Reprezentanţii Ministerului Apărării atrag atenţia că folosirea dronelor este interzisă în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu