Armata Naţională este pregătită să vină în ajutor cu peste 500 de militari în caz de necesitate

Embed:

Armata Naţională este pregătită să intervină cu militari şi unităţi de tehnică specială pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor abundente.

Potrivit  comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă  Igor Cutie, armata este gata să intervină în sprijinul autorităţilor publice locale cu peste 500 de militari şi unităţi de tehnică cu capacitate de trecere sporită pentru intervenţii în condiţii de zăpadă abundentă.

"Dacă nu ar fi poliţia, în genere, nu cred că am putea face această deszăpezire. Sunt echipaje care însoţesc şi noi numai reuşim un drum magistral să îl curăţim şi din urmă trebuie să intervenim încă odată. De aceea rugăm, domn ministru, dacă este aşa posibilitate să ne ajutaţi cu tehnică specială, chiar şi lucrători care ar putea să ne ajute în alte lucrări de deszăpezire", a afirmat Nistor Grozavu, viceprimarul Capitalei.

"D-le Grozavu, o să ne implicăm și o să vă ajutăm. O să vă rugăm, tot ce ține de necesitățile dvs. informația să vină centralizat la celula de criză și noi de aici o să distribuim la Ministerul Apărării, Ministerul de Interne și alții care trebuie să se implice și unde trebuie să se implice", a menţionat Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Totodată, în unităţile din garnizoanele militare din sudul, centrul şi nordul ţării, au fost create echipe mobile, care pot fi implicate la necesitate la deblocarea şi deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.

Centrul Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale menţine legătura permanentă  cu Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale al IGSU în vederea coordonării  eventualelor lucrări de deszăpezire.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu