Armata israeliană a lansat un atac de amploare asupra grupării islamiste Hamas

În Fâșia Gaza, armata israeliană a lansat un atac de amploare asupra grupării islamiste Hamas. A fost cel mai puternic de la războiul din vara anului 2014 - a anunţat premierul Benjamin Netanyahu. Operaţiunea este un răspuns la zecile de rachele lansate sâmbătă asupra Israelului. Una dintre ele a căzut peste o casă și a rănit trei civili.

De cealaltă parte a graniţei, doi adolescenţi au fost ucişi şi alţi 12 palestinieni au fost răniţi. Între timp, Hamas a anunţat că a încheiat un armistiţiu care pune capăt schimbului intens de focuri, scrie Digi24.ro.

Forţele israeliene au anunţat că au lovit facilităţi folosite de Hamas, gruparea paramilitară islamistă care controlează Fâşia Gaza: un centru de comandă, o tabără de antrenament dintr-o tabără de refugiaţi, depozite de arme şi lansatoare de rachete.

Raidurile au loc după o intensificare a criticilor la adresa premierului Benjamin Netanyahu că nu a reuşit să împiedice noile tactici ale palestinienilor: zmeiele şi baloanele incendiare trimise din Gaza peste graniţă pentru a da foc câmpurilor din sudul Israelului.

Doi adolescenţi palestinieni au fost ucişi în aceste lovituri, care au avut loc după confruntări sângeroase la graniţă între forţele israeliene şi protestatarii palestinieni.

Gruparea Hamas a lansat rachete şi obuze spre teriroriul israelian - peste o sută, potrivit armatei. O parte au fost interceptate, dar o rachetă a căzut pe casa unor israelieni, rănind trei oameni. Riposta a fost dură.

De câteva luni violenţele s-au intensificat în regiune, odată cu demonstraţiile de masă ale palestinienilor din Gaza care cer sfârşitul blocadei impuse asupra Fâşiei şi dreptul de a se întoarce pe pământurile care acum sunt în Israel.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu